Moderne dans

Tijdens de lessen moderne dans wordt aandacht geschonken aan ritme / muziek, diverse bewegingen, cognitie en een krachtige uitstraling. Wij gebruiken tijdens de lessen geen commerciële kindermuziek maar verkiezen muziek met gecompliceerde elementen, tonen en ritmes.

Bewegingen worden niet zomaar op muziek geplaatst: de muziek is de leidraad van de choreografie. Op elke seconde moet iets gebeuren: een aangeleerde telwijze die elke leerling aangeleerd wordt om perfectie in een choreografie na te streven. Er wordt rekening gehouden met een grote variatie in tempo en formaties. De moderne danslessen worden ruimer geïnterpreteerd dan jazz-dans. Jazz-technieken worden met klassieke basistechnieken, lenigheid, een portie funkbewegingen en een dosis street-bewegingen gecombineerd. Dat zorgt ervoor dat choreografieën uniek en erg veelzijdig worden.

Naast bewegen is moderne dans ook een training voor het brein. Heel wat complexe bewegingen worden aan elkaar gesmolten en eisen een hoge concentratie. Tijdens de lessen wordt ook aandacht geschonken aan een goede uitstraling: onzekerheid wordt overwonnen, durf en kracht primeren. Geen onbelangrijke componenten in het leven.