Piano-Zangles

Piano

Verschillende docenten geven in het hartje van Ronse privé-pianolessen aan kinderen, tieners en volwassenen (met of zonder ervaring). 

Het tijdstip van de wekelijkse lessen wordt afgestemd op de agenda van de leerling: na school, in het weekend, op zondag, doorheen de week,... het kan allemaal. 
Ook geven de leerlingen twee keer per jaar een heus pianoconcert, dit om te laten zien aan familie en vrienden dat het nooit te laat is om een instrument onder de knie te krijgen. 

Zang

Annelies Deweerdt ontdekte als kind haar liefde voor muziek al heel gauw. Door het doorbrengen van vele uren in de muziekacademie, ontwikkelde ze een sterke voeling met het klassieke zangrepertoire. Haar vurig verlangen om steeds beter te zingen, bracht haar naar vele zangstages in binnen- en buitenland. 

In de balletlessen (die ze pas op tienerleeftijd startte)  bij Studio Minne, raakte Annelies vertrouwd met het performen voor publiek. Ze  besloot een kunstopleiding te volgen en slaagde voor het ingangsexamen in het befaamde Lemmensinstituut te Leuven. Deze algemene artistieke vorming combineerde ze met zangstages in het Antwerpse Conservatorium. Zo stroomde Annelies na het slagen van verschillende niet te onderschatten audities, verder naar het Conservatorium in Antwerpen. 

Daar kreeg ze zanglessen van Stephanie Friede, Liesbeth Devos en Valerie Vervoort, allen pioniers in hun vak.

Annelies haar grootste passie is opera, in het bijzonder de opera's van Mozart. De rollen van o.a. Despina en Barbarina hebben nog maar weinig geheimen voor haar. In het kader van haar studie theaterwetenschap krijgt ze de kans om in 2017 mee te werken aan de dramaturgie van La Clemenza di Tito (Mozart) in Operaballet Vlaanderen.

Annelies' passie kent geen grenzen. Graag wil ze kinderen leren zingen. Want zingen maakt gelukkig !