Wie zijn wij

Na vijf succesvolle dansjaren in Maarkedal biedt Studio Minne ook danslessen aan in De Pinte, Brakel, Kluisbergen, Oudenaarde, Waregem, Ronse en Loppem! Klassiek ballet en pointes, moderne dans, hiphop, neoklassieke dans, hedendaagse dans, danstechniek, volwassenendans, theater en ... pianolessen!

Kleuters vanaf 2,5 jaar kunnen hun eerste danspassen wagen maar er zijn ook lesuren voor kinderen, tieners en volwassenen.

Omdat ballet aan de basis ligt van alle andere dansstijlen en uiterst belangrijk is voor wie wil doorstromen naar de professionele danswereld, is het meer dan nodig dat de kinderen kwaliteitsvolle lessen krijgen.

Bij Studio Minne wordt dan ook gestreefd naar een correcte danstechniek voor ballet en elke andere dansstijl. Dans moet meer zijn dan bewegen op commerciële kindermuziek. Het vergt een onberispelijke houding, lenigheid, correcte hoofd-, been-, vinger- en armposities en een theoretische kennis zoals het kunnen benoemen van de danspassen. Tijdens de lessen wordt de lat hoog gelegd, weliswaar met de glimlach. Elk kind wordt individueel begeleid.

De docenten bij Studio Minne (Liesbet Minne, Jeroen Selderslaghs, Caroline Fouquet, Laure Gabriel, Jitse Derreveaux en Eufra Van Damme) hebben ervaring met de verschillende disciplines op nationaal en internationaal niveau en hebben al heel wat audities en voorstellingen achter de rug.

Alle aspecten die tijdens audities aan bod komen, zitten in de lessen vervat. Techniek, kwaliteit, uitstraling, discipline en plezier zijn pijlers binnen de school. Liesbet Minne is hoofddocente van de school.

Ze is lerares, heeft een rijke dansoplieding genoten en beschikt over een ruime danservaring: ballet van Vlaanderen, Marinella Paneda, Lemmensinstituut, Laffont-Dutoit, Ian Steyn Dutoit, Johan Goessens, ... . Naast haar dansopleiding en haar studie pedagogie volgde ze ook theater: Lemmensinstituut Leuven, Conservatorium Gent en Toneelacademie Maastricht.

Liesbet werkte als stemactrice voor The Fimbles (BBC), BG (Ketnet), Garfield 2 (BBC) en Circus Hocus Pocus (Ketnet). In Maarkedal geeft ze ook nog theaterlessen. Liesbet volgt regelmatig internationale dansstages (Danza in Fierra / Firenze) en schoolt zich nog steeds bij. Zowel technisch als pedagogisch.

Elk schooljaar wordt afgesloten met een heuse voorstelling en een examen.